Skip to content

Aktuellt

for asf_button

För ASF

for offentlig sektor_button

För offentlig sektor

for naringsliv_button

För näringsliv

asf-listan_button

ASF-listan

Vi lyssnade på André Olsson hos A-lagets Allservice

 

Jag hade det tufft innan. Pundade.
Som barn hade jag sju hjärnskakningar. Det har nog påverkat mig en del.

Det var min övervakare som tyckte att jag skulle gå bort till A-laget. Jag kände Arne och Bitte sen jag var barn. Först gick jag dit för att få något att göra. Slippa sitta själv med alla tankar.
Man behövde inte prata så himla mycket. De fattade ju. Jag kunde slappna av hos A-laget. De andra hade haft en liknande historia. Du vet, valen man gör är ju nästan ärftliga. Om ett barn får positiv energi så blir barnet positivt och fungerande. Men så var det inte för mig.

A-lagets allservice i Östersund är ett arbetsintegrerande socialt företag som bland annat arbetar med snöskottning, trädgårdsskötsel och flyttar. Deras kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och kommunen. De har funnits i drygt tio år. Hos A-lagets allservice har nästan hela arbetsstyrkan ett förflutet med olika former av missbruk. De är precis som de heter A-lagets allservice

Nu har jag haft anställning i fyra år hos A-laget. Kicki är som en mamma för mig. Den bästa jag har haft. Hon kan vara jättehård när det gäller att få jobben gjorda.
Om jag inte hade kommit till A-laget så hade jag antingen suttit på kåken eller på gatan. Jag vet ju inte hur ett normalt liv ska vara. Men jag tycker att livet är bättre nu. Det är nästan en ovan känsla att ha ett fungerande liv.
För mig har A-laget funkat bättre än missbruksbehandlingen. Här gör man något, har kamratskapen och då blir det lättare att vara nykter. Det är ju olika filurer som jobbar här. Men jag tycker att vi kompletterar varandra bra.
Jag trodde att årsstämmor var för kostymgubbar. Men nu har jag också varit på årsstämma. Det här är vår firma. Ibland är jag nästan hellre här än hemma.
När de stal snöslungans motor från A-laget – förr hade jag inte brytt mig. Nu reagerade jag jättestarkt. När de snodde min cykel. Det kändes nästan ingenting. Men när de stal snöslungans motor från A-laget, då blev jag förbannad på riktigt.
Jag har aldrig känt att jag vill göra det där lilla extra någonstans. Men det vill jag här.
Mest gillar jag grova jobb och tunga flyttar. Det som får en att känna att man lever.
Vi är ett A-team här, som i serien om krigshjältarna.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är BANNER-Skoopi-Socialfonden-ASF-Lyfter-72.png

Arkiv